Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dnešní příhoda s psychicky labilním, zakomplexovaným sousedem

o Navštíveno 2961x o
o 05.10.2009, 22:55 | DaveX
Tak, jelikož máme s našim sousedem už dlouholetý spor, který se mi tady nechce rozepisovat, dneska už můj kalich trpělivosti přetekl.

Ráno, jako každý den se chystám do školy. Jezdíme autem, tak si jdu vyjet ze dvorka (parkuju pravou stranou u plotu, předním kolem trochu šikmo) a co se mi nestalo. Nastartuju, kousek popojedu a auto mi spadne na brzdný kotouč. Jdu se ven podívat a nevěřím svým očím. Šrouby pryč. Vymontované a pryč. Nemohl jsem si toho všimnout, protože to bylo kolo spolujezdce a bylo cca 60 cm od polotu. Tak jsem nic neřešil a jel jsem do školy. Za hodinu mi volala mamka, že u druhého souseda jsou policajti (má s ním taky problémy, tak jako my) a že mu vzal šrouby ze všech 4 kol. OK říkám, tak ať jim to nahlásí. Po chvíli mi volali policajti, že asi znají viníka a že soused to řešit zatím nebude, tak jestli s tím chci něco dělat já. Poptal jsem se jich a z celé vsi se jen nám ztratili šrouby a to jsme měli auta za vratama na dvorku, tak že by to musela být hóóódně velká náhoda. Tak jsem jim říkal, že s tím retardem to nemá cenu řešit.

Jako to, že nám krade hlínu ze zahrady cca 10x10m, co máme vedle domku tak to ještě sneseme, ale to už si opravdu dovolil moc. Je mu cca přes 40, má 2 děti a manželku.

Nevím, jesi má v té palici nasráno nebo co, ale to už bylo moc. Jinak píšu to sem proto, ať víte, jací retardi existujou. Pokud byste chtěli vědět víc info :) tak řeknětě, je to fakt k zasmání :)

o 05.10.2009, 22:58 | Pekys
je fakt, že retarda nenapravíš, ale já bych to asi řešit chtěl. Když uvidí, že se z toho nic nestalo, tak to bude stupňovat dál, a na rovinu, chybějící šrouby u kol není moc prdel. No, hodně pevnejch nervů s debilem.
o 05.10.2009, 23:08 | DaveX | Upraveno: 2009-10-05 23:08:35
Já právě nevím, jestli mu něco udělat, nebo radši nechat. Nikdy nevíš, co takový člověk je schopný udělat. Už u nás byli policajti nesčetněkrát, pokut už má taky pár zaplacených. Ale bohužel. Nic jiného se nikdy nevyřešilo.

Jednou u nás kradl hlínu na zahradě a táta ho načapal. Nevím, jestli by to někdo normální udělal, ale on si lehl do vykopané díry a dělal asi, že spí nebo co, že je narvaný (bordel děla hlavně, když se vrátí z hospody po vypití pár piv). Táta vzal močůvku a polil ho. Pak šel nahoru zavolat policii a samože, že kretén utekl. Policie přijela, nafotila si bordel, pak šli k němu domů, ale nemohli dál. Na zvonek samože nereagoval. Zní to neuvěřitelně, ale opravdu se to stalo. Já jsem nevěřil vlastním uším, jak mi to táta říkal. Prostě neuvěřitelná věc.
o 05.10.2009, 23:10 | Knightey-
Obdivuju ze nic neresite, ja zjistit ze mi nekdo sundal srouby od kol u auta umyslne... tak nevim nevim jak by to dopadlo...
Kazdoapdne zase nevidime co mu provadis ty a trebas ti jen neco oplaci takze nema smysl se v toum stourat.
Pokud ne tak sry na narceni .)
o 05.10.2009, 23:15 | DaveX
My mu neděláme nic. Nemáme to za potřebí, neboť jsme normální lidi. Ale pokud udělá ještě něco, tak s tím něco začít dělat budem muset. Vem si, že by mi ty šrouby povolil a já bych pak vyletěl někde v zatáčce.

Prostě, kdybychom mu začli dělat něco my, tak kdoví, kde by to došlo a my prostě tady víme, že on je retardovaný že nic dělat nemá cenu. Prostě máme strach, protože nevíš, co udělá.
o 05.10.2009, 23:17 | DaveX
Druhý normální soused si zabetonoval okolníky, že si kolem baráku postavá plot ať má klid a na druhý den příjde a okolníky poohýbané. Zabetonuje to znova a pak jsou znovu ohlé. Tehdy ho chytli při činu, ale nestihli zasáhnout. Posral se a utekl. A zase ta samá písnička, policajti, fotky a konec.
o 05.10.2009, 23:18 | Kesam
Takovejhle kokot tě pak klidně přijde odbouchnout:(
o 05.10.2009, 23:20 | DaveX
Kesam: právě toho se tady všichni bojíme, tak ho radši necháváme být. Ale dnes už to opravdu přehnal. Mr dup s hlínou nebo s okolníkama, ale s bezpečností lidí si zahrávat opravdu nemusel.
o 05.10.2009, 23:22 | Kesam
Magor no naštěstí mám sousedy v Poho :-)
o 05.10.2009, 23:27 | Kacko
Rozhodne bych se branil. Nikdy nevis co ho napadne dal a cekat az se kvuli takovemu blbcovi zabijes v aute asi nebude prijemny.

Jinak taky se pridam - s tatou jsme staveli hospodu(bylo potreba jen pristavet zachody k uz postavenymu) a sousedi si zacali stezovat, ze ty zachody budou smerem k jejich zahrade a ze jim tam bude citit smrad(novy zachody v novy hospode, kdo zna normy, vi ze tam musi byt skoro cistejc nez v kuchyni). Pak prisli s tim, ze jim ty zachody zasahuji na pozemek. Pak tatovi nekdo probodal kola a porad se sirily pomluvy. No tak tata nechal udelat vymer a zjistilo se, ze pulka jejich zahrady i s garazi je na nasem pozemku:) To jste meli videt, jak hned byli nejvetsi kamaradi.
Takze pokud jsi v pravu, urcite s tim jde neco udelat.
o 05.10.2009, 23:36 | DaveX
Kacko: No my jsme se domluvili se sousedem, že to zítra zkusí jít nějak pořešit s orgánama, jako pokus o ublížení na zdraví, nebo něco takového. Ale víš jak, chybí usvědčující důkazy, tak se to odloží, jako většina těch případů tady. On se musí prostě vyfotit, nebo natočit na kameru. Už jsme uvažovali, že bychom nějakou noční koupili. Uvidíme, po dnešku to opravdu začneme víc řešit. Asi začneme tím, že dostavíme druhou garáž a pak budeme řešit jiné věci.
o 05.10.2009, 23:38 | FBS
jako nechápu jak toto může někdo přehlídnout, a ještě když ti volaj policajti že o tom ví. Možná seš hloupej ty a necháš si srát na hlavu. Fakt se omlouvám, ale toto teda opravdu nechápu, mě někdo šáhnout na auto, tak mu zlámu ruce...
o 05.10.2009, 23:45 | Kacko
DaveX: No tak alespon uvidi, ze mu to uz neprojde jen tak, ze to neprejdete mavnutim ruky. Ale jestli je to vazne dement, tak to pravda asi nepomuze..
o 05.10.2009, 23:50 | Nismo.Power
močůvku a polil ho :)))) hustý ..... dobře mu tak....
každopádně se šroubama na kolech to podle mě zašel hodně daleko a klidně bych ho žaloval .... u auta neni problém že sundáš šrouby a kolo drží a musíš to projet a hodně zabrzdit aby se vycuklo samo s lehce přitaženejma šroubama aby nepadlo.... takhle ti tam to kolo mohlo držet a upadnout někde s dětma po cestě.... prostě jasnej tresnej čin tohle...
o 05.10.2009, 23:54 | DaveX | Upraveno: 2009-10-05 23:57:36
FBS: Psal jsem asi. Nevědí to na jisto a my taky ne. Nemají důkazy. Jen to tak vydedukovali z toho, že tu stojí plno aut na cestách a že se ztratily šrouby jen nám dvoum. Policajti řekli, že ho budou sledovat. Víš jak, hlásit krádež šroubů je zbytečné. Zítra se domuvíme a uvidíme, jak to s těma policajtama domluvíme.

Bohužel nic s tím neuděláš, když ho nechytneš při činu. Kdyby byla 100% jistota, že to byl on tak by to bylo něco jiného.
o 05.10.2009, 23:56 | DaveX
Nismo.Power: jj, však jen jeden jediný důkaz. Když si to vezmeš z druhé stránky, tak to mohl udělat kdokoliv. Ale musela by to být hodně velká náhoda.

Nejspíš příjde na řadu kamera. Tak pokud tady je nějaký znalec, písněte.
o 06.10.2009, 00:11 | Retro
Určitě bych v takovém případě nainstaloval nějakou infra kameru, tak aby byly důkazy a pak se teprv něco dá řešit...

Se sousedama jsou jen a jen vždy problémy, pokud vedle vás nebydlí dlouholetý známý, příbuzný nebo velice normální člověk (minimum % v tomhle státě)...
Taky jsme mohli mít garáž minimálně pro dvě auta, velikánskou, jenže ne, sousedovi by stínila víno... stejně jsme tam postavili aspoň přístřešek z polykarbonátu tak aspoň trošku mu to dělá stín a trošku víc se nám rozrostly ořechy, tak má smůlu chalan :D na druhé straně zase člověk co má papír na to že je psychicky nemocný, dobrý pocit žít mezi takovýma lidma, občas se bojím mít jen na chvíli odemčené dveře :)

druhá věc byla, když jsem byl na brigádě stavět plot, sousedi byli bratři Pospíšilové (x násobní mistři v kolové) oni byli strašně naštvaní, když jim pan majitel tam ze zbořeného plotu postavil plot z polykarbonátu ještě s cihlovýma základama za svoje peníze, tím dostali krásnej plot a soukromí zadara, ale ne, oni si to museli vyměřovat aby náhodou ten plotek nezasahoval 1 cm do jejich pozemku, stejně to měřil pokaždé jinak, ale prostě 1 cm byl opravdu problém... holt sousedi je jedno velké téma vždy :)
o 06.10.2009, 00:18 | Retro
DaveX: jinak s tou kamerou můžu doporučit [ Link ]

kamarád dělá do airlive, navíc dělá i ofic. technickou podporu, sídlí v Brně, takže kdyby se airlive zalíbil, není problém vymyslet řešení, ale takové kamery určitě seženeš i jinde...
o 06.10.2009, 00:26 | DaveX
Retro: jj kdyžtak ti zítra zkusím písnout a domluvíme se. Kamera by určitě bodla.
o 06.10.2009, 00:30 | Thomas987
ještě že máme sousedy docela cajk...pravda že jedna sousedka je moc zvědavá, ale to není nic oproti těmhle problímům, nebo oproti obdobnejm problémům který jsem několikráte řešil. Nejhorší že tyto věci se pouze odešlou na město a tam to dále zpracovávají....takže na prd...
o 06.10.2009, 01:10 | JP
No problém je, že i moc velký náhody se občas stanou... Nicméně kdybych ho viděl jak ty šrouby bere, tak to řešim okamžitě libovolnejma prostředkama, protože jde prostě o život a nejen tvůj - jak psal nismo, kola často držej i bez šroubů do prvního zabrždění/zatáčky, zvlášť plecháče. Nevim na co čekat dál, až přijde s pistolí a rovnou tě zastřelí? Nechápu proč si nechat srát na hlavu od takovejch hovad... Když vidí že něco takovýho neřešíš, co myslíš že udělá příště - nechá tě bejt?:D
o 06.10.2009, 08:28 | mike.vw
a já bych to asi otočil uplně jinak,zašel bych za tim kokotem se slovy: "sousedee,představte si že mně a druhýmu sousedovi sundala nějaká kurva šrouby z kola u auta,vždyt to už je o život,néé? už jsme to nahlásili na policii, kdybych toho vola tady přistihnul.mnoo mam za plotem lešenovou trubku a asi by byl doživotní mrzák,radši si taky zkontrolujte šrouby i u vašeho auta....
o 06.10.2009, 08:48 | MazliG
žádná pomsta, žádná odveta

kamera, nachytat na švestkách a trestní oznámení - to je totiž asi jediné, co s takovym kokotem hne - ale určitě bych to bejt nenechal a řešil - protože jak píšou ostatní - kydá ti na hlavu a ty si to necháš líbit ! ?
o 06.10.2009, 09:06 | Petura
dave: mám pro tebe řešení ... (ten vpravo) :o)

foto k příspěvku  od Petura

o 06.10.2009, 09:09 | Vencaf
přesně tak, nainstalovat kamery a pak trestní oznámení...
o 06.10.2009, 09:27 | mrazik
Diky bohu mame se sousedy vyborne vztahy. Nicmene jako ostatni, kameru a klidne i halogeny se senzorem pohybu. Po natoceni nejakeho materialu bych to pustil kumsaftum v hospode, jakyho mas prima souseda.
Pokud soused bude stale delat problemy, doporucuji sehnat seminka travicky s vysokym obsahem THC a pri urcite vysce zavolat policajty.
o 06.10.2009, 09:58 | treid
Tu kameru co doporucoval retro jsem ted nedavno instaloval u zakaznika a funguje paradne, navic ji lze napajet i pres ethernet takze odpada problem s napajenim a vedes opravdu jen jeden kabel.

Kdyby jsi ji potreboval mam moznost sehnat za lepsi prachy nez je na netu.
o 06.10.2009, 10:04 | vypuk
Jak tak vidím, tak všichni tady říkáte pomalu jednohlasně ODVETA. Ale problém je v tom, že tenhle člověk vypadá na vychcance, který hledá záminky se někoho zbavit nebo na něm vydělat.
Vemte si tu situaci po odvetě - DaveX se půjde nějak pomstít, souset to vyfotí nebo natočí a zdejší člen je v háji a vše bude svaleno na něj a nikoho nebude zajímat "no však co, tohle byla jenom odveta za to, co nám udělal"...
o 06.10.2009, 11:19 | M.Á.R.A.
odveta, vůbec nic nevyřeší ba naopak ti může přitížit a ve finále budeš ty za toho špatnýho, jediný řešení je získat podklady, jak bylo napsáno výše kamerovej systém se záznamovym zařízenim a z útulku nějakýho ostrýho hafana, udělat pořádný oplocení, je to samozřejmě taky o financích, eventuelně na něja nasadit soukromý očko a zajistit kde pracuje, jestli na něj nepůjde vyštrachat nějaká špína ;-) držim palce.
o 06.10.2009, 11:53 | Mr.Scully
Myslím, že ti nade mnou to shrnuli dobře.
1. bojový pes
2. semínka trávy :-)
3. infrakamera

A máš po problémech. Něco z toho se ujme určitě :-)

My jsme teď v bytě a s dobrými sousedy (musím zaklepat), ale když jsem bydlel s našima v baráku, tak jsme měli sousedy idioty... ne že by nám dělali nějaké extra problémy, ale prostě to byl totální odpad společnosti. Alkoholici, nezaměstnaní, komunisti, každej přes metrák, hnusný jak prdel hrocha, dcera si vodila domů věčně opilýho cikána-feťáka, jednou ho její fotr skoro zastřelil atd. Lahůdka.
o 06.10.2009, 12:56 | HIGHTOWER
dave: dohodl bych se se sousedem že vznikla škoda na autech víc jak 5 tis. - kotouč v háji, náprava v háji apod. a řešil bych to přes trestní oznámení
o 06.10.2009, 13:21 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
já měl kdysi v mládí také problém v sousedství....bydlel jsem tam co by 25letý v podnájmu,v takové lepší čtvrti nových rodinných domků a soused byl nějaký velký podnikatel,stále na cestách....no a sousedka vypadala hodně dobře.Po nějakých 2 měsících flirtování přes plot (jen upravené křoví) jsem v době,když byla sama doma za ní začal docházet. Jaký já měl tenkrát strach :-))...to by byl fakt velký PROBLÉM,kdyby na to její manžel přišel...
o 06.10.2009, 15:27 | Kesam
Semínka trávy :-)
o 06.10.2009, 15:27 | KyklopDLS
Hafan je dobře znějící řešení, ale pokud soused je takový hovado, tak bych se bál, že by ti toho psa otrávil. Takže opravdu asi kamera, natočit a dát přes tlamu.
o 06.10.2009, 19:23 | Zdeny60
Hoši, vy neznáte Bibli? Tam se !snad) praví: ty do mě kamenem, já do tebe chlebem. Nebo tak nějak :-)

Joke.

Ne, zašel bych za ním azeptal se, co svým chováním sleduje. Na jasnou otázku jasná odpověď. Pak bych mu klidně řekl, že jsem nychystal opatření v podobě kamery a domluvě s PCR o tom, že bude poněkud pod kontrolou. POkud tahle domluva nepomůže, pak je nejlepší řešení snad zěmnit místo. Ono, stejně, když tento "spor" jaksi vyhraješ, tak stejně budeš žít v neklid a čekat, kdy co a jak opět.

Jianik naprostý souhlas Hightym - udělat z toho trestný čin a davj stíhání. Možná, že by ho pak přešly roupy.
o 06.10.2009, 19:26 | škodovkář
tak my jsme jednou taky jeli ráno a furt něco bouchalo a nakonec jsme zjistili,že jsou povolený všechny šrouby u kol...svině
o 06.10.2009, 19:27 | škodovkář
a pasi nám taky otrávili...
a psi nám taky otrávili...
a psi nám taky otrávili...
o 06.10.2009, 20:38 | Mr.Scully
Ty vole, třikrát to napíše, ale hrubku stejně neopraví :-)
o 06.10.2009, 23:06 | kozlustechnykus
Jen se bojim, ze pokud behem vysetrovani nic nezjisti a odlozi to, bude na koni.
o 06.10.2009, 23:24 | DaveX
No právě. Dostal jsem pěknou nabídku na kameru, ale naši bohužel do čuráka nechcou investovat. Nevím, na co chtějí čekat. Až někoho zabije? nebo co? Zatím se bude instalovat do zahrady halogen na fotobuňku a ke vchodu taky.

Psa nemá cenu. Otrávil by ho.

Dům její matky stojí hned vedle, pořád nám čuměla do zahrady. Jak nějaká babka efbíajka. Pořád šla vidět jen vlnící se záclona. Tak jsme si tam zasadili tůji :) krásnou. Pěkně před okýnko. no... a za 2 týdny byla suchá :)

o 07.10.2009, 06:19 | sanjasin
Dej na něj anonymní udání, že doma vaří drogy nebo pěstuje ve sklepě trávu.
o 07.10.2009, 12:41 | Rustapha-659
hehe..krade hlínu :oDDDD to mi připomnělo našeho souseda na chatě...starej dědek(jinak docela fajn,ale skrblík jak z Kačerova)...ten nám chodil na uhlí..:oD naoko jsme se strejdou odjeli a vrátili se potichu a pěšky...a dědek vyviklal opatrně plaňku v plotě v rohu zahrady,protáh se s kýblema a už je futroval....vypadal překvapeně-stál tam jako špatně vyřezanej svatej a na náš dotaz co tam jako dělá...ze sebe vycedil:koukám čim topíte..(a vedle něj stály ty dva zarovnaný kýble) :oDDD ale je to starej pán..co by si na něm kdo vzal..Po tomhle tyjátru už uhlí nemizelo....nebo ho nosí po kapsách.. :o)
o 07.10.2009, 16:33 | škodovkář
no jo psy-pány a jinak souseda jedině zastřelit..
o 10.10.2009, 11:16 | Akordýsek
Jo to my jsme měli to samé.Otrávil nám prase,kočku zabil,psa otrávil,nasypal do nádrže u traktoru cukr,já u hondy nakoplé řidičovy dveře,vysklené okno u garáže..No ale pak udělal jednu chybu pochlubil se s tím v hospodě...Policajti marný jak svina.Furt sem byl klidnej,pak jednou soused vyjel po máti chtěl ju to no však víte.A to už sem boužel nevydržel.Vzal sem si boxera a šel na výlet..Od té doby absolutní klid..Ani nedali trestní oznámení,což se divím.Jenže boužel s některejma ani nějakej zlomenej nos,naražený žebra atd nehnou..A to honil v hospodě machry,že starej je pryč a mladýho se bát nemusí a ani si nebochl krypl jeden.
Jo a důvod proč nám to všechno dělal jen prostě a jednoduše závist a taky to že 20let si bral našu vodu a pak sme to zjístili a odsekli mu ju..
Ale bylo toho víc mnohem víc..
o 14.11.2009, 09:42 | DaveX
No tak dneska zase řádil :) Opravuje si stodolu, se divím, že se na naší zahradě ukázal za bílého dne.

Mám ho na fotce jak šermuje s kladivem a hádá se s taťkou a na videu jak mamce řekl "Ty pí*o jedna stará". Pak jsem i se svýma 174 cm k němu šel a řekl jsem mu "co jsi to říkal?" no a on utek.

To je asi pořád málo co? Chtělo by to větší důkaz, spíš ho chytnout při činu :(
o 14.11.2009, 12:10 | JP
Určitě je dobrý to dobře zazálohovat a schovat, u soudu se to časem bude hodit, až vám někomu "konečně" něco fakt udělá.
o 14.11.2009, 13:09 | Pepíno_Honda
DaveX: toto už je "krásný" přestupek proti občanskému soužití..

§ 49

Přestupky proti občanskému soužití

(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
a) jinému ublíží na cti tím, že ho urazí nebo vydá v posměch,
b) jinému z nedbalosti ublíží na zdraví,
c) úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením
na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním,
d) omezuje nebo znemožňuje příslušníku národnostní menšiny výkon práv příslušníků
národnostních menšin,
e) působí jinému újmu pro jeho příslušnost k národnostní menšině nebo pro jeho etnický původ, pro jeho rasu, barvu pleti, pohlaví, sexuální orientaci, jazyk, víru nebo náboženství, pro jeho politické nebo jiné smýšlení, členství nebo činnost v politických stranách nebo politických hnutích, odborových organizacích nebo jiných sdruženích, pro jeho sociální původ, majetek, rod, zdravotní stav anebo pro jeho stav manželský nebo rodinný.
(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 1000 Kč, za přestupek podle odstavce 1 písm. b) a c) pokutu do 3000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. d)
a e) pokutu do 5 000 Kč.

[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3499 sekund.